novinky

Nabízíme k pronájmu nebytové prostory ve vysokém hygienickém standartu, určené přednostně pro potravinářskou výrobu. Lze pronajmout včetně kompletního technologického vybavení pro výrobu chleba a pečiva, případně odkoupit know-how v dohodnutém rozsahu.

Plocha 200m2 včetně prodejních prostor, dále nákladová rampa a nádvoří, výborná dopravní dostupnost, veřejný vodovod a kanalizace, výhodná cena zemního plynu do r.2023 včetně, distribuční sazba C25 D/3*100A. V případě vážného zájmu nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu hilkar@volny.cz.

Dovolujeme si Vás informovat, že z osobních důvodů byl provoz přerušen.

Aktuálně k době koronavirové 2.4.2020

Dnešní módou je dohánět (a předhánět) v čemkoliv země EU. Zjišťovali jsme, jak vypadá situace se vztahem k chlebu a pečivu v kulinářské baště unie, ve Francii:
Každý správný Francouz ví, že chleba se kupuje v pekařství. Jistěže v samoobsluhách a supermarketech existují také oddělení s pečivem, ale zde si Francouz svou bagetu zakoupí opravdu jen v krajním případě. Snad jen když venku hodně prší a do supermarketu je to blíž nebo když má jeho pekař zrovna dovolenou. Ačkoliv se dnes už mnohé francouzské rodiny obejdou bez svého řezníka a maso nakupují v samoobsluze, na pečivo jsou tito proslulí gurmáni přece jen stále velmi nároční…..  “ 
(převzato ze Zápisníku zahraničních zpravodajů, Český rozhlas1 – Radiožurnál).   

Našim přáním je, abychom v této oblasti Francouze alespoň dostihli.

Šedesátá léta versus duben 2020 ve Starobělské pekárně