novinky

Aktuální změna prodejní doby od 22.11.2021: PONDĚLÍ AŽ PÁTEK 6:00 – 15:00

Aktuálně k době koronavirové 2.4.2020

Dnešní módou je dohánět (a předhánět) v čemkoliv země EU. Zjišťovali jsme, jak vypadá situace se vztahem k chlebu a pečivu v kulinářské baště unie, ve Francii:
Každý správný Francouz ví, že chleba se kupuje v pekařství. Jistěže v samoobsluhách a supermarketech existují také oddělení s pečivem, ale zde si Francouz svou bagetu zakoupí opravdu jen v krajním případě. Snad jen když venku hodně prší a do supermarketu je to blíž nebo když má jeho pekař zrovna dovolenou. Ačkoliv se dnes už mnohé francouzské rodiny obejdou bez svého řezníka a maso nakupují v samoobsluze, na pečivo jsou tito proslulí gurmáni přece jen stále velmi nároční…..  “ 
(převzato ze Zápisníku zahraničních zpravodajů, Český rozhlas1 – Radiožurnál).   

Našim přáním je, abychom v této oblasti Francouze alespoň dostihli.

Šedesátá léta versus duben 2020 ve Starobělské pekárně